Skip to main content

Resepti | Juustokeitto

Ruoanlaitto | reseptejä
Juustusupp

Ainesosat:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 peruna
1 litra kanalientä
200 g juustoraastetta (esim. gouda tai cheddar)
200 ml kermaa
2 rkl voita
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Tuoretta persiljaa (koristeeksi haluttaessa)

Valmistelu:

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli, porkkanat ja perunat huolellisesti. Kuumenna voi kattilassa keskilämmöllä ja lisää sipuli sekä valkosipuli. Kuullota niitä rauhassa, kunnes ne muuttuvat pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnetut porkkanat ja perunat. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, jotta kasvikset saavat kevyesti väriä ja maku syvenee.

Kaada kattilaan kanaliemi ja sekoita. Kiehauta seos ja laske lämpöä niin, että keitto porisee miedosti. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ja perunat ovat täysin pehmeitä. Tarkista kypsyys haarukalla kokeilemalla.

Kun kasvikset ovat kypsiä, ota kattila liedeltä ja soseuta keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, kunnes rakenne on täysin sileä ja samettinen. Kaada joukkoon kuohukerma sekä juustoraaste. Sekoita huolellisesti, kunnes juusto sulaa ja keitto saa täyteläisen, kermaisen koostumuksen.

Mausta lopuksi suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla oman maun mukaan. Tarjoile valmis keitto heti kuumana, ripoteltuna päälle tuoretta hienonnettua persiljaa. Halutessasi voit lisätä keiton pinnalle myös muutaman tipan oliiviöljyä tai tarjoilla rapean leivän kanssa.

Teksti/design: KODINUNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta |istockphoto.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan