Skip to main content

Resepti | Vadelmarulla

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Vadelmarulla

Seisot keittiössä, silmäsi loistavat ja posket hieman vaaleanpunaiset odotuksesta. Olet päättänyt tehdä jotain erityistä - herkullisen keksirullan, joka saa sekä sinun että läheisesi makuhermoja tanssimaan. Ensimmäinen asia, jonka teet, on käynnistää uuni ja laittaa se 200 asteeseen. Uuni alkaa vähitellen lämmetä ja tunnet keittiön täyttyvän mukavalla lämpimällä ilmalla. Nyt on aika ryhtyä töihin.

Koostumus

Rullaa
4 kpl kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte
400 g juustomassaa
2 dl (1 pakkaus) kermavaahtoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljasokeria
3-5 dl Vadelmaa

Valmistelu

Otat ison kulhon ja alat vatkata munia. Riko munat kulhoon ja ala vatkata lisäämällä sokeria. Katsot kuinka munat ja sokeri muuttuvat kuohkeaksi ja kiiltäväksi seokseksi. Tämä on hetki, jolloin keittiösi täyttyy hieman makealla tuoksulla, joka lupaa jotain todella hyvää. Kun munaseos on valmis, siivilöi joukkoon aiemmin sekoitetut kuivat aineet - jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoitat ne varovasti yrittäen pitää taikinan ilmavana ja kevyenä. Taikinasta tulee silkkinen ja sileä, ja tunnet sen olevan valmis seuraavaan vaiheeseen.

 

Leivinpaperilla päällystetylle pellille levitetty taikina näyttää täydelliseltä. Tasoittele tasaiseksi kerrokseksi ja laita uuniin, jossa se paistaa 10 minuuttia. Nuo 10 minuuttia odottamista tuntuvat pitkältä, mutta tiedät, että lopputuloksena on ihanan kultainen ja murea keksi. Kun keksi on valmis, käännä se toiselle leivinpaperille, joka on kevyesti päällystetty sokerilla. Irrota uunissa ollut paperi varovasti varoen vahingoittamasta keksin herkkää pintaa. Kääri sitten keksi uudella paperilla ja anna jäähtyä. Tiedät, että tämä jäähdytys on välttämätöntä, jotta keksi voidaan muotoilla täydellisesti myöhemmin. Keksin jäähtyessä valmista täyte. Vatkaa kerma sokerin kanssa kermaiseksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää raejuusto, joka antaa seokselle hieman happamuutta, ja sekoita joukkoon tuoreita vadelmia. Täytteen tekeminen on kuin luova prosessi, jossa jokaisella ainesosalla on oma roolinsa. Kun keksi on jäähtynyt riittävästi, levitä täytettä reilusti päälle. Käärit keksin täydelliseksi rullaksi leivinpaperilla. Kääri rulla paperiin ja laita jääkaappiin maustumaan. Nämä 15-30 minuutin odotus on viimeinen vaihe, jossa kaikki maut sekoittuvat ja täyttävät kakkusi ihmeellä. Lopuksi kotitekoinen keksirullasi on valmis. Se on makea ja kevyt herkku täynnä rakkautta ja huolenpitoa, täydellinen nauttimiseen perheen ja ystävien kanssa. Olet ylpeä ja onnellinen, että olet luonut jotain niin erityistä ja herkullista.

Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: brit.co

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan