Resepti | Uunissa paistettua punajuurta valkosipulilla ja rosmariinilla
Ruoanlaitto | reseptejä

Ainesosat:
300 g pieniä porkkanoita
300 g pientä palsternakkaa
300 g pieniä punajuuria
2-3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
3-4 rosmariinin oksaa
1 paketti merisuolaa
Valmistelu:
Aloita kuorimalla kaikki vihannekset perusteellisesti. Voit käyttää erilaisia vihanneksia, kuten porkkanaa, perunaa, bataattia, punajuurta ja palsternakkaa, saadaksesi monipuolisen ja maukkaan lopputuloksen. Leikkaa kasvikset kuorimisen jälkeen pitkulaisiksi paloiksi, jotka ovat riittävän isoa, jotta ne säilyttävät muotonsa kypsennyksen aikana. Jos käytät punajuuria, suosittelen viipaloimaan ne ohuiksi sektoreiksi, sillä juurikkaat ovat yleensä tiheämpiä ja vaativat hieman enemmän huomiota kypsyäkseen tasaisesti. Kuori sitten valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Valkosipuli antaa vihanneksille syvän, aromaattisen maun, joka sulautuu kauniisti vihannesten miedon makeuteen kypsennyksen aikana. Laita viipaloidut valkosipuli ja vihannekset uunipellille tai uunivuokaan, jossa ne voivat levitä tasaisesti ja myöhemmin ruskistua kauniisti. Lorauta seuraavaksi korkealaatuista oliiviöljyä vihannesten ja valkosipulin päälle. Kylmäpuristettu oliiviöljy on parempi, sillä sen maku on runsas ja hieman pähkinäinen, joka täydentää täydellisesti vihannesten luonnollisia makuja. Oliiviöljy auttaa myös vihanneksia kypsymään tasaisesti tehden niistä päältä rapeita mutta sisältä miellyttävän mehukkaita.
Ripottele mausteeksi merisuolaa. Käytä karkeampaa merisuolaa, koska se sulaa hitaammin kypsennyksen aikana ja antaa ruoalle miellyttävän koostumuksen ja maun syvyyden. Ravista lisäksi rosmariinia – tuore rosmariini tuoksuu vahvasti ja aromaattisesti, mutta jos käytät kuivattua rosmariinia, lisää hieman vähemmän, sillä kuivatuilla yrteillä on tiiviimpi maku. Halutessasi voit lisätä myös timjamia, oreganoa tai salviaa tuomaan entistä täyteläisempiä makukerroksia. Paista kasviksia uunissa 200 asteessa noin 25-35 minuuttia. Kypsennysaika voi vaihdella vihannesten koon ja tyypin mukaan. Tarkista välillä, että kasvikset ovat pinnalta kevyesti kullanruskeita ja rapeita, mutta sisältä pehmeitä. Pääasia, että kasvikset jäävät miellyttävän rapeiksi, eivät liian pehmeiksi tai tahmeiksi. Punajuuret kypsyvät yleensä hieman kauemmin kuin porkkanat tai perunat, joten varmista, että ne ovat kypsiä ennen kuin otat koko pannun uunista. Tarjoa uunivihannekset heti kypsennyksen jälkeen runsaan pääruoan kanssa, kuten paahtopaisti, grillattu kana tai uunikala. Juuresten luonnollinen makeus ja herkulliset yrtit täydentävät täydellisesti kaikenlaisia proteiineja ja lisäävät ruokaan väriä ja rakennekontrastia.


Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.