Resepti | Tosca kakku
Ruoanlaitto | reseptejä

Kakkutaikina
150 g sokeria
100 g pehmeää voita, huoneenlämpöistä
3 munaa
Suolaa
2 tl leivinjauhetta
250 g jauhoja
1 tl vaniljasokeria tai -uutetta
Kansi
250 g Erilaisia pähkinöitä ja rusinoita
30 g voita
120 ml kermavaahtoa
150 g sokeria
ripaus suolaa
Valmistelu
Aluksi esilämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa sitten huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa. Lisää munat yksitellen huolellisesti sekoittaen jokaisen lisäyksen jälkeen ja lisää myös vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet vaahdottuun seokseen, sekoita varovasti ja tasaiseksi, jotta taikina pysyy kevyenä ja ilmavana. Kaada taikina uunivuokaan ja paista noin 20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä mutta vielä hieman raakaa keskeltä. Lisää sitten pähkinät ja rusinat kakun joukkoon ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja rakenne hieman paksuuntunut. Kun kakku on valmis, ota se pois ja anna jäähtyä.
Valmista karamelli paistamisen aikana. Sulata tätä varten voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Lisää kuumennettu kerma jatkuvasti sekoittaen ja keitä, kunnes karamelli muuttuu vaaleanruskeaksi ja paksuksi ja täyteläiseksi. Kaada karamelli jäähtyneen kakun päälle ja anna vetäytyä vähintään vuorokausi, jotta maut sekoittuvat hyvin ja kakusta tulee kosteaa.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.