Skip to main content

Resepti | Täytetyt perunakotletit

Kategoria RUOKKAA | REseptejä
Resepti | Täytetyt perunakotletit
Ainesosat:

800g keitettyjä perunoita, 1 muna, suolaa, korppujauhoja, voita
Täyte: 1 rkl. Voita tai margariinia, 2-3 sipulia, 50g vähärasvaista kinkkua, 1 keitetty muna, suolaa, pippuria, persiljaa tai muita yrttejä


Valmistelu:

Muussaa keitetyt perunat, muna ja suola haarukalla tai sekoita tehosekoittimella tasaiseksi. Kääri saatu massa paksuksi rullaksi, leikkaa paloiksi ja muotoile veitsellä korppujauhoon 8-10 ohutta, pitkänomaista kotlettia. Täytettä varten sulata voi, kuullota siinä hienonnettu sipuli, lisää hienonnettu kinkku ja muna sekä mausta suolalla ja pippurilla. Laita täyte kotlettien päälle, ympäröi perunaseoksella ja muotoile kotletit uudelleen pitkittäisiksi. Paista kuumassa rasvassa molemmin puolin vaaleanruskeiksi. Tarjoile tomaatti- tai kermakastikkeen ja vihreän salaatin kanssa. Savustettua kalaa ja haudutettuja sieniä voidaan käyttää myös kotlettien täytteinä. Täyte ei saa olla liian nestemäistä.
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan