Resepti | Sillirullat marinadissa
Ruoanlaitto | reseptejä

1 kg silliä
1 tl sinappi
1 lasillinen keitettyä kalamarinadia
neilikka
Valmistelu
Liota silakkafileet maidossa tai vedessä, jotta niiden maku pehmenee ja rakenne muuttuu mureammaksi. Kuivaa fileet varovasti talouspaperilla ja aseta ne leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä jokaisen fileen sisäpuolelle ohut kerros laadukasta sinappia, joka antaa rullille herkullisen mausteisen säväyksen. Kääri fileet tiukasti rullalle ja kiinnitä ne kokonaisilla neilikoilla, jotka paitsi pitävät rullat koossa, myös tuovat niille hienostuneen aromin. Aseta rullat lasipurkkiin vieri viereen jättäen hieman tilaa marinadin imeytymiselle.
Valmista kalamarinadi ja anna sen jäähtyä täysin. Kaada jäähtynyt marinadi rullien päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Sulje purkki ja anna rullien maustua jääkaapissa vähintään 1–2 päivää – pidempi säilytysaika syventää makuja entisestään. Tarjoile silakkarullat pienen määrän marinadia kera, mikä korostaa niiden täyteläistä makua. Jos käytät suurempia silakkafileitä, viipaloi rullat ennen tarjoilua, jotta ne ovat helpommin syötäviä ja näyttävät kauniimmilta tarjolla. Nauti ne tuoreen leivän, keitettyjen perunoiden tai muiden mieleisten lisukkeiden kanssa.
Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.