Skip to main content

Resepti | Sienikastike

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Sienikastike

Tämä silkkinen sienikastike on todellinen kotiruoan ihmemaa, jossa yhdistyvät yksinkertaisuus ja syvä maku. Runsaan ruskeat sipulit, miedot sienet ja tuore persilja yhdistettynä kermaiseen smetanan kermaan luovat harmonisen yhdistelmän, joka täyttää kotisi miellyttävällä aromilla ja tuo lautaselle syksyn parhaat maut. Tämä kastike sopii täydellisesti sekä peruna- että liharuokien lisukkeeksi ja lisää jokaiseen puremaan ihanan maanläheistä lämpöä ja runsasta makua. Kaikki tämä yhdessä tekee tästä kastikkeesta täydellisen valinnan, jos etsit jotain lohdullista mutta ainutlaatuisen herkullista jaettavaksi perheesi kanssa.

Ainesosat:

500 g tuoreita tai valmiiksi valmistettuja sieniä
2 ruokalusikallista voita
1 hienonnettu sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä tai lientä
100-150 g smetanaa
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Hienonnettu tuore persilja

Valmistelu:

Aloita valmistelut puhdistamalla sienet huolellisesti juoksevan veden alla, kunnes niiden pinta on puhdas ja kirkas. Kuullota sieniä tarvittaessa varovasti, jotta ne poistavat mahdollisen katkeran maun ja tekevät niistä miellyttävän pehmeitä. Valuta sitten sienet perusteellisesti ja leikkaa ne ohuiksi, tasaisiksi viipaleiksi, jotta ne muuttuvat kauniin kullanruskeiksi kypsennessään.

Sulata pala tuoretta voita kattilassa, anna sen sulaa hitaasti ja levittää täyteläistä aromiaan. Lisää sitten hienonnettu sipuli ja paista sitä miedolla lämmöllä, kunnes sipulipalat muuttuvat kullanruskeiksi ja täysin pehmeiksi ja makeiksi. Nyt on aika lisätä pannulle huolella viipaloituja sieniä ja tuoretta, aromaattista persiljaa, joka tuo keväistä raikkautta ja eloisaa makua annokseen.

Resepti | Sienikastike

Peitä pannu kannella, jotta saat täydellisen kiehumisprosessin, ja anna sienten kypsyä hiljaa ja rauhassa sipulin kanssa 4-5 minuuttia. Tänä aikana sienet imevät kaikki ihanat maut, saavuttaen pehmeyden ja syvän maun. Ripottele sitten pannulle kevyesti jauhoja ja sekoita varovasti, jotta kastike pysyy samettisen sileänä ja paakkumattomana. Kaada päälle lämmin, runsas liemi, joka antaa annokselle syvyyttä ja suussa sulavaa täyteyttä. Mausta koko seos varovasti suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja viimeistele ruoka täydelliseksi.

Anna kaiken kiehua hiljaa miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia, jolloin maut sulautuvat syvästi ja kastike sakeutuu silkkimäiseksi. Lisää lopuksi pannulle smetana, joka antaa ruoalle ylellisen kermaisuuden ja miedon maun. Kuumenna kastike kevyesti kiehuvaksi, mutta varo, ettei smetana menetä silkkistä rakennettaan. Tarjoile ruoka heti nauttien sen täyteläisestä mausta ja hienovaraisesta aromista, jotka täyttävät koko huoneen kodikkaalla lämmöllä ja viihtyisyydellä.

Resepti | Sienikastike
Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta Kuvat: Johan Gotta

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan