Skip to main content

Resepti | Punottua leipää

Kategoria RUOKKAA | REseptejä
Resepti | Punottua leipää
Koostumus

25 g huoneenlämpöistä hiivaa
1 dl haaleaa maitoa
6-7 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 muna
100 g huoneenlämpöistä voita

Valmistelu

Hiero huoneenlämpöinen hiiva pienellä määrällä sokeria nestemäiseksi. Lisää kädenlämpöinen maito, loppu sokeri ja vähän jauhoja, kunnes saat kerman paksuisen seoksen. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Lisää loput jauhot, pehmennetty voi, vaniljasokeri, suola ja muna. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Lisää loput jauhot, pehmennetty voi, vaniljasokeri, suola ja muna. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota liinan alla noin tunnin ajan tai kunnes se on kaksinkertaistunut.

Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota 15-20 minuuttia. Voitele munalla. Paista 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan