Resepti | Punottua leipää
Kategoria RUOKKAA | REseptejä

Koostumus
25 g huoneenlämpöistä hiivaa
1 dl haaleaa maitoa
6-7 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 muna
100 g huoneenlämpöistä voita
Valmistelu
Hiero huoneenlämpöinen hiiva pienellä määrällä sokeria nestemäiseksi. Lisää kädenlämpöinen maito, loppu sokeri ja vähän jauhoja, kunnes saat kerman paksuisen seoksen. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Lisää loput jauhot, pehmennetty voi, vaniljasokeri, suola ja muna. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Lisää loput jauhot, pehmennetty voi, vaniljasokeri, suola ja muna. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota liinan alla noin tunnin ajan tai kunnes se on kaksinkertaistunut.
Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota 15-20 minuuttia. Voitele munalla. Paista 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
25 g huoneenlämpöistä hiivaa
1 dl haaleaa maitoa
6-7 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 muna
100 g huoneenlämpöistä voita
Valmistelu
Hiero huoneenlämpöinen hiiva pienellä määrällä sokeria nestemäiseksi. Lisää kädenlämpöinen maito, loppu sokeri ja vähän jauhoja, kunnes saat kerman paksuisen seoksen. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Lisää loput jauhot, pehmennetty voi, vaniljasokeri, suola ja muna. Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Lisää loput jauhot, pehmennetty voi, vaniljasokeri, suola ja muna. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota liinan alla noin tunnin ajan tai kunnes se on kaksinkertaistunut.
Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota 15-20 minuuttia. Voitele munalla. Paista 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.

Teksti/design: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Valokuvat: yksityinen kokoelma
Lue ja katso kaikki reseptit RUOKANTA POHJOISMAASSA -osiosta

Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -
Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -
Jos haluat julkaista mainoksen,
ota meihin yhteyttä
Jatka lukemista
Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan