Skip to main content

Resepti | Punaherukkamehu

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Punaherukkamehu

Koostumus

1,5 kg punaherukoita
150 g sokeria (tai maun mukaan)
500 ml vettä



Valmistelu

Pese punaherukat huolellisesti ja poista lehdet tai oksat. Laita herukat isoon kattilaan ja lisää vesi. Keitä seosta keskilämmöllä, kunnes herukat ovat pehmeitä ja niiden mehu on vapautunut. Ota kattila pois liedeltä ja anna marjaseoksen jäähtyä hieman. Siivilöi seos juustokankaalla toiseen puhtaaseen astiaan tai suureen siivilään nestemäisen mehun erottamiseksi kiinteistä osista. Lisää sokeria syntyneeseen mehuun makusi mukaan ja sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut. Jäähdytä mehu ennen tarjoilua tai kaada se puhtaisiin, pestyihin pulloihin ja säilytä viileässä paikassa.

Tämä kotitekoinen punaherukkamehu on loistava tapa nauttia kesän makuista ja pysyä tuoreena talvipäivinä.

 

Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan