Skip to main content

Resepti | Pizza taikina

Kategoria RUOKKAA | REseptejä
Resepti | Pizza taikina

Pizza on italialaista alkuperää oleva ruokalaji, joka koostuu yleensä pyöreästä litteästä taikinapohjasta, jossa on hapatettua vehnää, päällä tomaattia, juustoa ja usein erilaisia muita ainesosia (kuten sardellia, sieniä, sipulia, oliiveja, vihanneksia, lihaa jne.), joka sitten paistetaan korkeassa lämpötilassa perinteisesti puulämmitteisessä uunissa.

Koostumus
400 g vehnäjauhoja
1 paketti kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
pizzamauste
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä

Valmistelu
Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää lämmin vesi ja öljy. Sekoita käsin, kunnes taikina ei ole enää nestemäistä. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa noin 5 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja jäykkää. Jaa taikina 4-5 taikinapalloon. Peitä kelmulla tai puhtaalla pyyhkeellä ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan