Resepti | Pizza taikina
Kategoria RUOKKAA | REseptejä

Pizza on italialaista alkuperää oleva ruokalaji, joka koostuu yleensä pyöreästä litteästä taikinapohjasta, jossa on hapatettua vehnää, päällä tomaattia, juustoa ja usein erilaisia muita ainesosia (kuten sardellia, sieniä, sipulia, oliiveja, vihanneksia, lihaa jne.), joka sitten paistetaan korkeassa lämpötilassa perinteisesti puulämmitteisessä uunissa.
Koostumus
400 g vehnäjauhoja
1 paketti kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
pizzamauste
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä
Valmistelu
Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää lämmin vesi ja öljy. Sekoita käsin, kunnes taikina ei ole enää nestemäistä. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa noin 5 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja jäykkää. Jaa taikina 4-5 taikinapalloon. Peitä kelmulla tai puhtaalla pyyhkeellä ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Lue ja katso kaikki reseptit RUOKANTA POHJOISMAASSA -osiosta

Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -
Online-lehti
Scandinavian HOME
Jos haluat julkaista mainoksen,
ota meihin yhteyttä