Skip to main content

Resepti | Pienet omenakakut karamellilla

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Pienet omenakakut karamellilla

Ainesosat:

1 paketti kaurapuurokeksejä
100g voita
100 g sokeria
2 munaa
150 g tuorejuustoa
4 isoa omenaa
100 g ruskeaa sokeria
250 ml 35 % kermaa

Valmistelu:

Aloita ottamalla keksi ja murskaamalla se pieniksi paloiksi, jolloin muodostuu tasainen, hienoksi jauhettu massa. Lisää sitten pehmennetty voi ja sokeri murskattujen keksien joukkoon sekoittaen kaikki ainekset huolellisesti, kunnes muodostuu tasainen ja hieman kostea seos. Tämän seoksen tulee olla tarpeeksi sitovaa muodostamaan kevyen pohjan, mutta tarpeeksi murenevaa, jotta kakun pohjan rakenne pysyy miellyttävän rapeana. On tärkeää jättää osa tästä seoksesta sivuun, koska sitä tarvitaan myöhemmin kakun täytteeksi. Kun seos on valmis, levitä se tasaisesti muffinssivuokiin ja paina seos varovasti vuoan pohjalle varmistaaksesi, että se pysyy tiukasti paikallaan. On tärkeää, että seosta ei saa puristaa liian kovaksi, jotta keksin pohja jää leivottaessa miellyttävän murenevaksi eikä tiivisty liian tiiviiksi.

Aloita seuraavaksi tuorejuustoseoksen valmistus. Ota tuorejuusto ja sekoita huolellisesti munan kanssa, kunnes seos on sileä ja sileä. On tärkeää varmistaa, että muna sekoitetaan kunnolla tuorejuustoon, jotta kakusta tulee kermainen ja pörröinen. Kaada seos keksipellille ja täytä jokainen muffinivuoka lähes reunoja myöten.

Pilko seuraavaksi omenat mahdollisimman hienoksi, jotta ne jakautuvat tasaisesti jokaisen muffinin sisällä. Omenapalat antavat kakulle miedon ja hieman kirpeän maun, joka tasapainottaa makeaa keksi- ja tuorejuustokerrosta. Ravista hienonnetut omenat varovasti tuorejuustokerroksen päälle ja varmista, että ne jakautuvat tasaisesti kaikkiin muotteihin. Ota nyt sivuun asettamasi keksiseos ja ripottele se tasaisesti jokaisen kakun päälle, jolloin saat herkullisen ja rapean täytteen. Keksiseoksen mureneva rakenne yhdistettynä karamellikastikkeeseen antaa kakulle mukavan kontrastin kermaisen täytteen kanssa. Valmista seuraavaksi karamellikastike. Kuumenna tätä varten kermaa ruskean sokerin kanssa keskilämmöllä, kunnes seoksesta tulee paksua ja siirappimaista. Tämä karamellikastikeseos antaa kakulle täyteläisen ja ylellisen maun, joka yhdistää kaikki maut. Kun karamelli on valmis, kaada se varovasti kuppikakkujen päälle peittämällä ne tasaisesti.

Laita kuppikakut esilämmitettyyn uuniin 175 asteeseen ja paista noin 20 minuuttia. Tähän mennessä kuppikakkujen tulee olla kullanruskeita, keksikerroksen rapeaa ja karamellikuvun pitäisi alkaa kuplia hieman, mikä osoittaa, että kuppikakut ovat valmiita. Kun otat kuppikakut uunista, anna niiden jäähtyä hieman, jotta maut ehtivät kehittyä täysin ja kuppikakut hieman kovettua. Lopputuloksena on täyteläiset ja monikerroksiset kuppikakut, joissa on rapea keksipohja, kermainen tuorejuustotäyte, kerros tuoreita omenapaloja ja karamellitäyte luovat täydellisen makuyhdistelmän. Nämä kuppikakut ovat sekä herkullisia että herkullisia tarjoten uusia makuelämyksiä jokaisella suupalalla.

Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuva: cookingclassy.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan