Skip to main content

Resepti | Pavlova

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Pavlova

Koostumus

Marenkipohja:
6 isoa huoneenlämpöistä munanvalkuaista
0,25 tl suolaa
300 g sokeria
1 rkl peruna- tai maissitärkkelystä
1 tl vaniljauutetta tai vaniljatangon siemeniä
2 tl sitruunamehua

Tarjoilua varten

2 dl 35 % rasvaista kermaa
200 g kermaista rahkaa
1 tl vaniljauutetta tai 3 rkl sokeria
noin 1 litra marjoja

Valmistelu

Kuumenna uuni 130 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja ripottele päälle hieman vettä. Voitele lautanen etukäteen voilla tai käytä magneetteja, jotta leivinpaperi tarttuu hyvin lautaselle. Sekoita munanvalkuaiset suolan kanssa keskinopeudella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen (suosittelen tomusokeria, koska se liukenee paremmin) ja sekoita kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää vesi, maissitärkkelys, vaniljauute ja sitruunamehu munanvalkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi (n. 10 s). Pudota seos ruokalusikalla joko 4 isoon tai 6 pienempään ympyrään leivinpaperilla vuoratulle pellille. Marenki laajenee paistamisen aikana, joten jätä 2-3 cm tilaa valssien väliin. Tasoita marenkivaahdon keskiosaa hieman (reunat voivat kuitenkin olla korkeammat), jotta täytettä on helppo myöhemmin kaataa paistetun pohjan päälle.

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan