Resepti | Pavlova
Ruoanlaitto | reseptejä

Koostumus
Marenkipohja:
6 isoa huoneenlämpöistä munanvalkuaista
0,25 tl suolaa
300 g sokeria
1 rkl peruna- tai maissitärkkelystä
1 tl vaniljauutetta tai vaniljatangon siemeniä
2 tl sitruunamehua
Tarjoilua varten
2 dl 35 % rasvaista kermaa
200 g kermaista rahkaa
1 tl vaniljauutetta tai 3 rkl sokeria
noin 1 litra marjoja
Valmistelu
Kuumenna uuni 130 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja ripottele päälle hieman vettä. Voitele lautanen etukäteen voilla tai käytä magneetteja, jotta leivinpaperi tarttuu hyvin lautaselle. Sekoita munanvalkuaiset suolan kanssa keskinopeudella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen (suosittelen tomusokeria, koska se liukenee paremmin) ja sekoita kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää vesi, maissitärkkelys, vaniljauute ja sitruunamehu munanvalkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi (n. 10 s). Pudota seos ruokalusikalla joko 4 isoon tai 6 pienempään ympyrään leivinpaperilla vuoratulle pellille. Marenki laajenee paistamisen aikana, joten jätä 2-3 cm tilaa valssien väliin. Tasoita marenkivaahdon keskiosaa hieman (reunat voivat kuitenkin olla korkeammat), jotta täytettä on helppo myöhemmin kaataa paistetun pohjan päälle.
Paista noin 40-50 minuuttia (koon koosta riippuen), kunnes marenkit ovat rapeita ja vaalean kullanruskeita. Reunojen tulee olla kuivia ja hieman murenevia, kun taas keskiosan tulee olla hieman joustava. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa luukku raollaan vähintään tunnin ajan. Tarjoilua varten poista marenki varovasti paperista ja laita lautaselle.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.