Resepti | Panna Cotta
Ruoanlaitto | reseptejä

Panna cotta tarkoittaa italiaksi "keitettyä kermaa". Tämä on klassinen resepti yksinkertaisen, täyteläisen ja kermaisen italialaisen pannacotan valmistamiseen.
Koostumus
60 ml maitoa
4 g jauhettua gelatiinia
2 kuppia (480 ml) 35 % kermaa
50 g sokeria
1 tl puhdasta vaniljauutetta tai 1 vaniljatanko
Valmistelu
Kaada vesi pieneen kulhoon ja ripottele pinnalle gelatiinijauhetta yhtenä kerroksena. Anna seistä 5-10 minuuttia pehmenemään. Kuumenna sillä välin kermaa, sokeria ja vaniljauutetta (tankoa) keskilämmöllä, kunnes sokeri liukenee. Poista lämmöltä ja hävitä vaniljatanko. Sekoita joukkoon gelatiini ja vatkaa heti tasaiseksi ja liuenneeksi. Jos gelatiini ei ole täysin liuennut, laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä. Sekoita jatkuvasti äläkä anna seoksen kiehua. Kaada tarjoilukulhoon. Jäähdytä vähintään 2-4 tuntia. Lisää halutessasi tuoreita hedelmiä, marjoja tai marjakastiketta. Panna cotta voidaan peittää muovikelmulla ja säilyttää jääkaapissa enintään 3 päivää.
Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.