Skip to main content

Resepti | Mustikkakakku

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Mustikkakakku

Taikina:

150 g voita
1,5 dl ruskeaa sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g vaniljajogurttia
4 dl mustikoita

Kansi:

75 g voita
1,5 dl ruskeaa sokeria
3 dl kaurapuuroa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl mustikoita

Valmistelu:

Vatkaa ensin huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. On suositeltavaa käyttää sekoitinta, jotta seoksesta tulee kevyt ja ilmava. Kun seoksesta on tullut vaaleampaa ja kermaisempaa, lisää munat yksitellen. Kun olet lisännyt jokaisen munan, sekoita seosta huolellisesti, kunnes munat ovat täysin sekoittuneet taikinaan. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet: vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää sitten kuivat aineet taikinaan vuorotellen vaniljajogurtin kanssa. On parasta tehdä tämä erissä lisäämällä ensin vähän jauhoja, sitten jogurttia ja toistamalla, kunnes kaikki on sekoittunut taikinaan. Tämä vuorotteleva sekoitus auttaa varmistamaan, että taikina pysyy tasaisena eikä tule liian tiiviiksi. Kun kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään, lisää mustikat varovasti taikinaan sekoittaen niitä varovasti lastalla tai isolla lusikalla, jotta mustikat eivät rikkoudu ja taikina ei kastu liikaa.

Voitele halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka hyvin voilla, jotta kakku tulee myöhemmin helposti ulos. Kaada valmis taikina kakkuvuokaan ja levitä tasaisesti, jotta kakku paistuu kauniisti ja tasaisesti. Päällystettä varten sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes se on täysin nestemäistä. Sekoita sulatettu voi ruskean sokerin ja kaurapuurojen kanssa tahmeaksi ja makeaksi seokseksi. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri, kunnes saat tasaisen, kermaisen seoksen.

Lusikoi kaurapuuroseos taikinan päälle ja levitä se tasaisesti koko kakun pinnalle. Lisää seuraavaksi tuorejuustoseos pienissä pinoissa ja levitä ne koko kakun pinnalle - saat mukavan paksun tuorejuustopäällysteen. Ripottele lopuksi pinnalle mustikoita, jotka tuovat tuoreutta ja hieman kirpeää koko kakun päälle. Laita kakku esilämmitettyyn uuniin ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Paistoaika voi vaihdella hieman uunista riippuen, joten tarkista kakku silloin tällöin, ettei se tummu liikaa. Kun kakku on pinnalta kullanruskea ja keskeltä kypsä (testaa vartaalla - jos vartaat tulee puhtaana, kakku on valmis), ota se pois uunista ja anna jäähtyä hieman vuoassa. Leikkaa kakku paloiksi ja tarjoile. Kakku maistuu hyvältä sekä lämpimänä että kylmänä, ja voit tarjoilla sen myös vaniljakastikkeen tai jäätelön kera, mikä korostaa entisestään tämän kakun täyteläistä makua.

Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: dreamstime.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan