Resepti | Mansikka- ja kermavaahtokakku
Kategoria RUOKKAA | REseptejä

Koostumus
Keksipohja
5 munaa
5 rkl sokeria
5 rkl jauhoja
voita/öljyä muotin voitelemiseen
Täyte
200 g juustomassaa
200 ml kermavaahtoa
300 g mansikoita
4 rkl sokeria
Koristeeksi:
200 ml kermavaahtoa
mansikoita
Keksipohja
5 munaa
5 rkl sokeria
5 rkl jauhoja
voita/öljyä muotin voitelemiseen
Täyte
200 g juustomassaa
200 ml kermavaahtoa
300 g mansikoita
4 rkl sokeria
Koristeeksi:
200 ml kermavaahtoa
mansikoita
Valmistelu
Keksitaikinaa varten: Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa. Lisää jauhot ja sekoita. Vatkaa valkuaiset erikseen ja kääntele se varovasti keltuais-jauhoseokseen. Voitele 20 cm kakkuvuoka öljyllä ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
Täyte: Vatkaa kerma, sekoita keskenään murskatut mansikat, rahka ja sokeri. Leikkaa valmis keksipohja kahtia ja levitä kerma puolikkaiden väliin. Koristele sitten kakku kermavaahdolla ja mansikoilla. Jäähdytä hetki, jotta kakkupohja imeytyy ja maut sekoittuvat.
Teksti/design: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: theviewfromgreatisland.com
Lue ja katso kaikki reseptit RUOKANTA POHJOISMAASSA -osiosta

Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -
Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -
Jos haluat julkaista mainoksen,
ota meihin yhteyttä
Jatka lukemista
Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan