Skip to main content

Resepti | Mansikka- ja kermavaahtokakku

Kategoria RUOKKAA | REseptejä
Resepti | Mansikka-kermavaahtokakku
Koostumus

Keksipohja
5 munaa
5 rkl sokeria
5 rkl jauhoja
voita/öljyä muotin voitelemiseen

Täyte

200 g juustomassaa
200 ml kermavaahtoa
300 g mansikoita
4 rkl sokeria
Koristeeksi:
200 ml kermavaahtoa
mansikoita

Valmistelu

Keksitaikinaa varten: Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa. Lisää jauhot ja sekoita. Vatkaa valkuaiset erikseen ja kääntele se varovasti keltuais-jauhoseokseen. Voitele 20 cm kakkuvuoka öljyllä ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

Täyte: Vatkaa kerma, sekoita keskenään murskatut mansikat, rahka ja sokeri. Leikkaa valmis keksipohja kahtia ja levitä kerma puolikkaiden väliin. Koristele sitten kakku kermavaahdolla ja mansikoilla. Jäähdytä hetki, jotta kakkupohja imeytyy ja maut sekoittuvat.

Teksti/design: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: theviewfromgreatisland.com

Lue ja katso kaikki reseptit RUOKANTA POHJOISMAASSA -osiosta

Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -

Jos haluat julkaista mainoksen,
ota meihin yhteyttä

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan