Skip to main content

Resepti | Maksapasteet

Kategoria RUOKKAA | REseptejä
Resepti | Maksapasteet

Ainesosat:

1 kg maksa (sianlihaa)
1 iso sipuli
3 isoa porkkanaa
3 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
250 g voita
2 kanaliemikuutiota



Valmistelu:

Kuumenna pala voita pannulla ja ruskista siinä maksa. Kuori porkkanat ja leikkaa ne noin 1-2 cm paksuisiksi paloiksi. Kuori sipulit, leikkaa puoliksi ja viipaloi. Lisää porkkanat ja sipulit maksan joukkoon, lisää nyt liemi ja keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Valuta ylimääräinen neste pannulta ja lisää voi. Käytä seuraavaksi sauvasekoitinta ja vatkaa koko seos.


Laita pate hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Pate säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan