Skip to main content

Resepti | Lime chili kanaa

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Lime chili kanaa

Tämä resepti yhdistää kanan mehevyyden makean hunajan, mausteisen chilin ja tuoreen limen eloisiin makuihin luoden harmonisen ja maukkaan annoksen, joka sopii täydellisesti sekä arkeen illalliseen että muodollisempaan tilaisuuteen. Helppo valmistaa, mutta runsas makuelämys on taattu!

Ainesosat:

4 tuoretta broilerin filettä
2 ruokalusikallista korkealaatuista oliiviöljyä
1 tuore ja mehukas lime
1 punainen chili (voit käyttää enemmänkin, jos haluat mausteisemman maun)
Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria (maun mukaan)
1 ruokalusikallinen nestemäistä hunajaa (parhaan tuloksen saamiseksi valitse luonnonhunaja)

Valmistelu:

Aloita ruoan valmistus ottamalla broilerinfileet ja laittamalla ne leikkuulaudalle. Käytä terävää veistä ja tee jokaiseen fileeseen kolmesta neljään tasaista, syvää viiltoa. Nämä viillot auttavat makuja tunkeutumaan syvemmälle fileeseen, jolloin kanasta tulee erityisen maukasta ja aromaattista.

Keskity seuraavaksi chilipippurin valmistukseen. Poista chilistä siemenet, jos haluat miedomman maun, tai jätä ne, jos haluat, että ruoka on erityisen kuuma. Pilko chili mahdollisimman hienoksi, jotta sen maku ja mausteisuus jakautuvat tasaisesti marinadissa.

Ota keskikokoinen kulho ja kaada siihen kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää hienonnettua chilipippuria, joka antaa ruoalle miellyttävän mausteisen nuotin. Lisää sitten ruokalusikallinen nestemäistä hunajaa, joka tasapainottaa chilin mausteisuutta ja tuo ruokaan makean maun. Lisää nyt suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan. Voit säätää suolan ja pippurin määrää omien mieltymystesi mukaan, mutta on suositeltavaa aloittaa pienemmillä määrillä, jotta ei ylisuolaa tai pippuria. Ota seuraavaksi lime ja rullaa sitä varovasti työtasoa vasten ennen kuin leikkaat sen kahtia, jotta mehu vapautuu paremmin. Leikkaa lime kahtia ja purista mehu molemmista puoliskoista suoraan kulhoon muiden ainesten kanssa. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti, kunnes muodostuu tasainen ja aromaattinen marinadi. Limettimehu antaa seokselle raikkaan ja sitrusmaisen maun, joka korostaa chilin ja hunajan makuyhdistelmää.

Ota nyt valmiit broilerinfileet ja peitä jokainen filee huolellisesti marinadilla kiinnittäen erityistä huomiota leikkauksiin, jotta marinadi ulottuu fileen sisäpuolelle. Voit käyttää tähän leivonnaissivellintä tai vain käsiäsi. Halutessasi voit antaa kanan olla hetken marinadissa, jotta maut imeytyvät syvemmin, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Kun kana on peitetty marinadilla, on aika kypsentää. Voit valita uunissa tai grillauksen välillä mieltymystesi ja kykyjesi mukaan. Jos paistat uunissa, esilämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta broilerinfileet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 20-25 minuuttia, kunnes broilerin pinta on kullanruskea ja kypsä sisältä. Jos haluat grillata, laita kana kuumalle grillille ja kypsennä noin 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes kana on kypsä sisältä ja kauniin ruskea ulkopuolelta. Kun kana on kypsä, anna sen levätä muutama minuutti, jotta mehut jakautuvat tasaisesti ja liha pysyy erityisen mehukkaana. Tarjoile heti nauttien kanan makean, mausteisen ja sitrusmaisen makujen harmoniasta. Tämä ruokalaji on täydellinen sekä arjen illalliselle että erityistilaisuuksiin tarjoten nautintoa sekä itsellesi että vieraillesi.

Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: istockphoto.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan