Resepti | Lasitetut porkkanat
Ruoanlaitto | reseptejä

Ainesosat:
500 g tuoretta porkkanaa
2 rkl voita
2 rkl ruskeaa sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl tuoretta tai kuivattua timjamia (valinnainen)
1/2 kuppia vettä
Lasitteeseen:
2 rkl hunajaa tai siirappia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl vaniljauutetta (valinnainen)
Valmistelu:
Kuori porkkanat ja leikkaa ne haluamasi kokoisiksi. Yksi vaihtoehto on leikata porkkanat pituussuunnassa neljään osaan, jotta ne näyttävät kauniilta ja ovat mukavampia syödä. Laita porkkanat isoon kattilaan ja lisää vesi. Keitä niitä 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet mutta silti miellyttävän rapeita. Valuta vesi ja laita porkkanat sivuun. Sulata voi kattilassa ja lisää sitten fariinisokeri, suola ja pippuri. Kun sokeri on sulanut ja seos on tasaista, lisää keitetyt porkkanat pannulle. Lisää hieman vettä ja anna seoksen kiehua. Alenna lämpöä ja hauduta porkkanoita miedolla lämmöllä, kunnes kuorrute saostuu ja porkkanat saavat kauniin kiiltävän pinnoitteen. Tämä kestää noin 5-10 minuuttia.
Kun porkkanat ovat valmiita, lisää hunaja, sitruunamehu ja vaniljauute. Sekoita huolellisesti, jotta kaikki maut sekoittuvat. Tarjoa lasitetut porkkanat lämpimänä ja koristele halutessasi tuoreella timjamilla tai muilla vihreillä yrteillä. Lasitetut porkkanat ovat loistava lisä erilaisiin liharuokiin, ja ne tuovat pöytään sekä väriä että täyteläistä makua. Nauti!
Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.