Resepti | Kotitekoisia ja helppoja perunalastuja
Ruoanlaitto | reseptejä

4-5 keskikokoista perunaa
Kylmä vesi
2-3 ruokalusikallista oliiviöljyä
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan
Valinnainen: Savustettu paprika, valkosipulijauhe, rosmariini tai muut suosikkimausteet
Valmistelu
Ota 4–5 keskikokoista perunaa ja pese ne huolellisesti, mutta älä kuori niitä. Leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja rapeiksi. Jos haluat erityisen tasaisia viipaleita, käytä mandoliini- tai vihannesleikkuria. Laita perunaviipaleet kulhoon kylmään veteen ja anna niiden seistä noin 15 minuuttia, jotta ylimääräinen tärkkelys poistuu, jolloin perunalastuista tulee vielä rapeampia. Valuta perunat ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla poistaaksesi kaiken kosteuden.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta perunaviipaleet tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voitele perunaviipaleet kevyesti oliiviöljyllä molemmilta puolilta ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä muita mausteita, kuten savustettua paprikaa, valkosipulijauhetta tai rosmariinia, jotta sirut saavat lisämakua. Paista perunaviipaleet 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Kääntele viipaleita kerran kypsennyksen aikana varmistaaksesi tasaisen ruskistumisen. Kun perunalastut ovat valmiita, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti - niistä tulee vielä rapeampia jäähtyessään. Tarjoile heti tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa rapeuden säilyttämiseksi.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.