Skip to main content

Resepti | Karpalo kakku

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Karpalo karpalo kakku

Ainesosat :

250 g voita
4,5 dl sokeria
5 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
200 g smetanaa
1 rkl appelsiinimehutiivistettä
200 g pakastettuja karpaloita
tomusokeria

Valmistelu :

Aloita ottamalla kaikki ainekset, paitsi karpalot, huoneenlämpöön, jotta ne sekoittuvat tasaisesti. Ota sopiva kulho ja vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Aloita sitten munien lisääminen yksitellen ja vatkaa varovasti joka kerta varmistaaksesi, että munat ovat täysin sekoittuneet ja taikina pysyy ilmavana. Kun kaikki munat on lisätty, aloita vähitellen lisäämään aiemmin siivilöityjä jauhoja. Ole varovainen tämän kanssa - sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat, välttäen ylisekoitusta, sillä se voi muuttaa taikinan rakennetta eikä kakusta tule niin kuohkeaa. Kun jauhot on lisätty, lisää smetana ja appelsiinimehutiiviste taikinaan. Ne antavat kakulle mukavan kosteuden ja maun. Säästä karpalot viimeiseksi. On tärkeää, että karpalot ovat täysin jäässä – tämä auttaa säilyttämään muotonsa ja estää niiden mehun vuotamisen taikinaan, mikä voi värjätä kakkua ja pilata sen koostumuksen. Sekoita pakastetut karpalot nopeasti ja varovasti taikinaan.

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan