Resepti | Karpalo kakku
Ruoanlaitto | reseptejä

Ainesosat :
250 g voita
4,5 dl sokeria
5 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
200 g smetanaa
1 rkl appelsiinimehutiivistettä
200 g pakastettuja karpaloita
tomusokeria
Valmistelu :
Aloita ottamalla kaikki ainekset, paitsi karpalot, huoneenlämpöön, jotta ne sekoittuvat tasaisesti. Ota sopiva kulho ja vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Aloita sitten munien lisääminen yksitellen ja vatkaa varovasti joka kerta varmistaaksesi, että munat ovat täysin sekoittuneet ja taikina pysyy ilmavana. Kun kaikki munat on lisätty, aloita vähitellen lisäämään aiemmin siivilöityjä jauhoja. Ole varovainen tämän kanssa - sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat, välttäen ylisekoitusta, sillä se voi muuttaa taikinan rakennetta eikä kakusta tule niin kuohkeaa. Kun jauhot on lisätty, lisää smetana ja appelsiinimehutiiviste taikinaan. Ne antavat kakulle mukavan kosteuden ja maun. Säästä karpalot viimeiseksi. On tärkeää, että karpalot ovat täysin jäässä – tämä auttaa säilyttämään muotonsa ja estää niiden mehun vuotamisen taikinaan, mikä voi värjätä kakkua ja pilata sen koostumuksen. Sekoita pakastetut karpalot nopeasti ja varovasti taikinaan.
Ota reikäinen kakkuvuoka ja voitele se varovasti voilla, jotta kakku tulee helposti pois vuoasta paistamisen jälkeen. Kaada valmis taikina muottiin ja tasoita tasaiseksi. Paistaminen tapahtuu 175-asteisessa uunissa ja kestää noin tunnin. Kakku on valmis, kun siihen työnnetty puinen varras tulee ulos puhtaana, ilman tahmeaa taikinaa.
Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.