Resepti | Kardemumma kakkuja

Koostumus
1/2 litraa maitoa
40-50 g hiivaa
1 tl suolaa
150 g sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
150 g voita tai margariinia
900-950 g jauhoja
Muna siveltämiseen
1 rkl kidesokeria ripottelua varten
1 rkl hienonnettuja manteleita tai saksanpähkinöitä
Valmistelu
Hiero 1 tl hiivaa. sokerin kanssa nestemäiseksi, lisää kädenlämpöinen maito, noin puolet jauhomäärästä ja anna kohota 15-20 minuuttia. Esikohotusseokseen lisätään suola, jauhettu kardemumma, sokeri, vähitellen jauhot ja pehmeä rasva. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, ripottele päälle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Kohonnut taikina vaivataan, muotoillaan leiviksi, annetaan nousta, voideltiin munalla, ripottele päälle sokeria ja hienonnettuja manteleita ja paistetaan keskilämmössä uunissa noin 25 minuuttia.
1/2 litraa maitoa
40-50 g hiivaa
1 tl suolaa
150 g sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
150 g voita tai margariinia
900-950 g jauhoja
Muna siveltämiseen
1 rkl kidesokeria ripottelua varten
1 rkl hienonnettuja manteleita tai saksanpähkinöitä
Valmistelu
Hiero 1 tl hiivaa. sokerin kanssa nestemäiseksi, lisää kädenlämpöinen maito, noin puolet jauhomäärästä ja anna kohota 15-20 minuuttia. Esikohotusseokseen lisätään suola, jauhettu kardemumma, sokeri, vähitellen jauhot ja pehmeä rasva. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, ripottele päälle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Kohonnut taikina vaivataan, muotoillaan leiviksi, annetaan nousta, voideltiin munalla, ripottele päälle sokeria ja hienonnettuja manteleita ja paistetaan keskilämmössä uunissa noin 25 minuuttia.

Teksti/design: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: cookiesandsweets
Lue ja katso kaikki reseptit RUOKANTA POHJOISMAASSA -osiosta

Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -
Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -
Jos haluat julkaista mainoksen,
ota meihin yhteyttä
Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan