Skip to main content

Resepti | Kardemumma kakkuja

Resepti | Makeat leivonnaiset (kardemummaleivonnaiset)
Koostumus

1/2 litraa maitoa
40-50 g hiivaa
1 tl suolaa
150 g sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
150 g voita tai margariinia
900-950 g jauhoja
Muna siveltämiseen
1 rkl kidesokeria ripottelua varten
1 rkl hienonnettuja manteleita tai saksanpähkinöitä

Valmistelu

Hiero 1 tl hiivaa. sokerin kanssa nestemäiseksi, lisää kädenlämpöinen maito, noin puolet jauhomäärästä ja anna kohota 15-20 minuuttia. Esikohotusseokseen lisätään suola, jauhettu kardemumma, sokeri, vähitellen jauhot ja pehmeä rasva. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, ripottele päälle hieman jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Kohonnut taikina vaivataan, muotoillaan leiviksi, annetaan nousta, voideltiin munalla, ripottele päälle sokeria ja hienonnettuja manteleita ja paistetaan keskilämmössä uunissa noin 25 minuuttia.
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan