Resepti | Kanafileetä bataatti- ja kukkakaalimuhennolla
Ruoanlaitto | reseptejä

Koostumus
300 g Tallegg Fitness broilerin jauhelihaa
1 muna
0,5 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 rkl kaura- tai riisijauhoja
1 rkl hienonnettua persiljaa
0,5 tl suolaa
öljy
mustapippuria
Kasvisleima:
300 g bataattia
150 g kukkakaalia
1 dl mantelimaitoa
0,5 valkosipulinkynttä
ripaus cayennepippuria
suolaa, hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
300 g Tallegg Fitness broilerin jauhelihaa
1 muna
0,5 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 rkl kaura- tai riisijauhoja
1 rkl hienonnettua persiljaa
0,5 tl suolaa
öljy
mustapippuria
Kasvisleima:
300 g bataattia
150 g kukkakaalia
1 dl mantelimaitoa
0,5 valkosipulinkynttä
ripaus cayennepippuria
suolaa, hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
Valmistelu
Kuori ja raasta porkkanat hienolla raastimella ja kuumenna kevyesti pannulla oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää puristettu tai hienonnettu valkosipuli ja sekoita hyvin muiden kotletin ainesten kanssa. Muotoile seoksesta märin käsin noin 6 kotlettia ja paista niitä pannulla keskilämmöllä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Paista 180-asteisessa uunissa vielä noin 6 minuuttia tai anna pannun kiehua noin saman verran peitettynä. Leijonan tulee jäädä hieman joustavaksi sormella painettaessa, mutta ei selvästi kovaa tai pehmeää. Bataatti- ja kukkakaalimuhennoksen valmistamiseksi kuori ja pilko bataatti ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, lisää kukkakaalin kukinnot ja keitä vielä 10 minuuttia tai kunnes molemmat kasvikset ovat kypsiä. Siivilöi ja muussaa murskauskoneella tai purista perunamurskaimen läpi ja sekoita. Jos haluat tasaisemman soseen, voit käyttää myös sauvasekoitinta. Kuumenna mantelimaito ja sekoita vähitellen taikinaan. Mausta suolalla, cayennepippurilla ja yrteillä ja tarjoile kotlettien kanssa.
Kuori ja raasta porkkanat hienolla raastimella ja kuumenna kevyesti pannulla oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää puristettu tai hienonnettu valkosipuli ja sekoita hyvin muiden kotletin ainesten kanssa. Muotoile seoksesta märin käsin noin 6 kotlettia ja paista niitä pannulla keskilämmöllä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Paista 180-asteisessa uunissa vielä noin 6 minuuttia tai anna pannun kiehua noin saman verran peitettynä. Leijonan tulee jäädä hieman joustavaksi sormella painettaessa, mutta ei selvästi kovaa tai pehmeää. Bataatti- ja kukkakaalimuhennoksen valmistamiseksi kuori ja pilko bataatti ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, lisää kukkakaalin kukinnot ja keitä vielä 10 minuuttia tai kunnes molemmat kasvikset ovat kypsiä. Siivilöi ja muussaa murskauskoneella tai purista perunamurskaimen läpi ja sekoita. Jos haluat tasaisemman soseen, voit käyttää myös sauvasekoitinta. Kuumenna mantelimaito ja sekoita vähitellen taikinaan. Mausta suolalla, cayennepippurilla ja yrteillä ja tarjoile kotlettien kanssa.
Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuva: Britt Paju
Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.
Jatka lukemista
Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan