Resepti | Isoäidin 1930-luvun punaherukkakakku
Ruoanlaitto | reseptejä

"Isoäidin 1930 punaherukkakakku" on kuin aikakone, joka vie meidät takaisin aikaan, jolloin yksinkertaisuus ja kodikkaus olivat olennainen osa joka päivää. Tämä kakku on todellinen makuhistoria, jonka reseptiä on siirretty vuosikymmenten ajan säilyttäen sen makuun ja sieluun kätkeytyneet perinteet.
Koostumus
200g voita
200 g sokeria
4 munaa
300 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 ml maitoa
300 g punaherukoita
ripaus suolaa
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten jokaisen munan jälkeen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola ja sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Pese ja valuta punaherukat. Halutessasi voit sekoittaa osan herukoista taikinaan ja jättää osan koristeluun. Peitä kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla tai voitele voilla. Kaada taikina muottiin ja tasoita tasaiseksi. Ripottele taikinan päälle punaherukoita. Halutessasi voit painaa ne kevyesti taikinaan. Paista esilämmitetyssä 180-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea ja vartaat tulevat kuivaksi kypsyystestattaessa. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Tarjoilun yhteydessä voit ripotella kakun päälle tomusokeria tai tarjoilla vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Pehmeä ja ilmava taikina kohtaa happamat punaherukat, jotka lisäävät eloisaa tuoreutta tähän makeaan leivonnaiseen. Kakun jokainen pala on kuin nostalgiaa täynnä menneisyyden rikkaita tarinoita, jossa jokainen ainesosa kertoo oman tarinansa – sulatettu voi, sokerin ruusuinen makeus ja herukoiden kirpeys, joka tasapainottaa makupalettia. Ruoanlaitto on kuin rauhan hetki, jossa jokainen sekoittava liike ja ainesosien kokoaminen tuntuu ainoalta tapana matkustaa ajassa taaksepäin. Tämä on täydellinen valinta, jos haluat nauttia jostakin, joka tuo esiin isoäidin hellyyden ja kodin lämmön. Kun kakku tulee uunista, on melkein kuin aika olisi pysähtynyt - kultainen kuori kätkee sisäänsä pehmeän ja kostean täytteen, jota ympäröivät tuoreet herukat, jotka kirkastavat makeaa makua. "Isoäidin 1930 punaherukkakakku" ei ole vain jälkiruoka, vaan historiallinen kokemus, joka tarjoaa paitsi makuelämyksen myös lämpimän ja kodikkaan mielenrauhan. Jos haluat luoda muistoja, jotka ovat täynnä rakkautta ja historiaa, tämä kakku on juuri sitä mitä etsit - yksinkertainen, herkullinen ja aina ajaton.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.