Resepti | Chili con carne
Ruoanlaitto | reseptejä

Ainesosat:
500 g jauhelihaa (naudanlihaa tai sekoitettua jauhelihaa)
1 iso sipuli, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioituna
1 vihreä paprika kuutioituna
1 tölkki (400 g) murskattuja tomaatteja
1 purkki (400 g) punaisia papuja, valutettu ja huuhdeltu
1 rkl tomaattipyrettä
1-2 tl chilijauhetta (maun mukaan)
1 tl jauhettua paprikajauhetta
1 tl kuminaa
1 tl sokeria
500 ml kanalientä
2 rkl öljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Tarjoiluun kermavaahtoa, juustoraastetta ja tuoretta korianteria (valinnainen)
Valmistelu:
Kuumenna iso kattila keskilämmöllä ja lisää öljy. Paista sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi, lisää sitten valkosipuli ja paista vielä minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista, kunnes liha on kypsää. Lisää paprikat, tomaattipyree ja mausteet (chilijauhe, paprikajauhe, kumina). Sekoita hyvin ja kuumenna muutama minuutti, jotta maut kehittyvät. Lisää murskatut tomaatit ja kanaliemi.
Sekoita, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä keittoa kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää pavut ja keitä vielä 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile kuumana smetanan, juustoraasteen ja tuoreen korianterin kanssa.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.